Feebie na prvých skúškách vlôh.

16.04.2016 21:35

     V sobotu 16.04.2016 sa Feebie z Marianskej záhrady zúčastnila na svojich prvých vlohových skúškach stavačou, ktoré sa konali v krásnom prostredí miestneho poľovníckeho združenia v obci Trstice okres Galanta. Počasie prialo vodičom aj psíkom. Skúšok sa zúčastnilo 6 psíkov. Zraz účastníkou  bol na chate PZ Trstice ,kde prebehla prezentácia a veterinárna prehliadka a odkiaľ sme sa presunuli do poľovného revíru kde nás čakali domáci užívatelia revíru a kde prebehlo oficiálne zahájenie skúšok skušobním komisárom J.Plenta a M.Tuška ktorí privítali všetkých vodičov a poprial im veľa úspechov ako aj štvornohým miláčikom weimarákom. Po vylosovaný štartovných čísiel sme sa jednotlivo odobrali na samotné vykonanie skúšok . Bolo vidno, že psíkov tieto skúšky  nezaskočili. Nakoľko nám štastie na číslo veľmi neprialo a vylosovali sme si č.6 sme museli počkať až na koniec.. Hovorí sa že tý ktorí bývajú posledný sú potom prví! A veru sa aj tak stalo! 

Feebie predviedla výbornú prácu na stope ako aj postupovanie ku zveri a aj vystavenie samotnej zveri. Čast postupovania sa mi  podarilo počas skúšky zaznamenať aj na video..

Skúšky prebehli podľa skušobného poriadku a všetci psíkovia ukončili skúšky v I.cene. Veľmi milo nás prekvapilo ,keď naša Feebie získala  najvyšší počet bodov 169 a stala sa víťazkou skúšok vlôh stavačov v okrese Galanta.

Rád by som poďakoval všetkým členom miestneho PZ Trstice za krásne pripravené a zorganizované kynologické podujatie a taktiež rozhodcom za objektívne a spravodlivé rozhodovanie..

ďakujem..

Späť